okrag
Kappa: w okrag wpisany jest kwadrat o polu rownym 32cm2 .oblicz pole i obwod kola ograniczonego
okregiem
3 mar 00:38
Eta:
| | 1 | | 1 | |
P(kwadratu) = |
| d2 ⇒ |
| d2= 32 ⇒ d2= 64 ⇒ d= 8 |
| | 2 | | 2 | |
P(koła)= π r
2=..........
Ob(koła )= 2π r=.........
3 mar 00:46
Gustlik:

P=a
2=32
a=
√32=4
√2
d=a
√2=4
√2*
√2=8
P
koła=πr
2=...
L
koła=2πr=...
3 mar 00:48
Eta:
@
Gustlik nudzisz się?

Pozdrawiam
3 mar 00:55
Gustlik: Nie nudzę się, ale jak zacząłem to pisać, to Twojego wpisu tu jeszcze nie było. Zresztą zobacz
na czas − różnica tylko 2 minut. Pozdrawiam
3 mar 01:40
Eta:
3 mar 01:40