proste
Kappa: okresl wzajemne polozenie prostych 5y+10x=25 i 2y=10+x
5y=25−10x
y=5−2x
2y=10+x
3 mar 00:13
Kappa: po narysowaniu wychodzi ze sie przecinaja czyli ale chyba nie sa prostopadle nie?
3 mar 00:18
Eta:
Te proste są prostopadłe
3 mar 00:18
Kappa: jak by byly prostopadle to by musialy byc ;
−2x , 1/2x a nie x/2
3 mar 00:20
Eta:
k: y= −2x+5 wsp kierunkowy a
1= −2
| | 1 | | 1 | |
p: y= |
| x+5 wsp. kierunkowy a2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
jeżeli a
1*a
2=
= −1 to k⊥ p
3 mar 00:20
3 mar 00:21
Eta:
| | x | | 1 | |
Echhh |
| = |
| x |
| | 2 | | 2 | |
3 mar 00:22
Kappa: dzieki
3 mar 00:25