NIe rozumiem czegos z trygonometri .. kto pomoże ??
Samanta: Jeżeli α jest kątem ostrym i tgα=2 to ile wynosi sinα ?
Bo wiem ze jesli tgα jest np = 34 to a=3 i b jest rowne 4 ..
2 mar 22:11
2 mar 22:17
Samanta: No tez tak myslałam tylko ze odpowiedzi są :
A. sinα= √5/2
B. sinα=2√5/5
C.sinα=√5/5
D.sinα=√5
2 mar 22:22
krystek:

I policz!
2 mar 22:27
Eta:

c>0
c
2=2
2+1
2 c
2=5 c=
√5
2 mar 22:29
Samanta: No dobra teraz wychodzi odp B. Tylko ze skad wziąłeś tam ten √5 jako c ? ;>
2 mar 22:31
Samanta: a no tak .. chyba musze isc sie polozyc spac bo juz nawet pitagorasa nie rozpoznaje ..

dzieki wielkie !
2 mar 22:31