matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yoł
P@weł:
jak mam te dziedzine wyliczyc.. juz probowalem i nic
// D: x(x
2
+1) ≠ 0 i przy okazji jak to obliczyc... W(x) = −8x+4, P(x)=x
2
+2x−1, Q(x)=5x
3
−x+4. OBLICZ:
1
W(x) (P(x)−Q(x))
4
2 mar 21:18
Aga1:
D: x≠0
2 mar 21:19
Eta:
1
2/
(−8x+4)(x
2
+2x−1 −5x
3
+x−4)= (−2x+1)(−5x
3
+x
2
+3x−5)=...........
4
2 mar 21:25
Jolanta:
1
*(−8x+4)(x
2
+2x−1−(−x+4))
4
2 mar 21:25
Jolanta:
zgubiłam 5x
3
w ostatnim nawiasie
2 mar 21:26
Eta:
2 mar 21:31
P@weł:
thx
2 mar 22:10