matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
lizoo:
oblicz sin x i cosx jesli:
12
3π
a/sin2x=
i x∊(π;
)
13
2
2 mar 21:12
Aga1:
12
2sinxcosx=
//:2
13
sin
2
x+cos
2
x=1
6
sinxcosx=
//:cosx
13
6
sinx=
13cosx
Podstaw do jedynki trygonometrycznej i rozwiąż
2 mar 21:28