matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Andrzej:
Witam! Może ktoś to rozwiązać? log
2
15*log
15
32
2 mar 20:29
Beti:
log
2
2
1
5
log
15
32 = log
15
2
5
= 5log
15
2 = 5
= 5
=
log
2
15
log
2
15
log
2
15
5
czyli: log
2
15*
=
5
log
2
15
2 mar 20:39