matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z góry dziękuję za odpowiedź
Irek:
Rozwiąż równanie: 1) 2
x
2
−4x−5
=1 2) 2
2x(x−3)
= 2
x
2
−x−6
2 mar 17:58
zuza:
1) 2
x
2
−4x−5
=2
0
x
2
−4x−5=0 2) 2x(x−3)=x
2
−x−6
2 mar 18:02