matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
mala:
Dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an= −3n − 5 . Ile wynosi suma dwóch początkowych wyrazów tego ciągu
2 mar 17:32
Artur z miasta Neptuna:
a
1
= −3*
1
− 5 = ... a
2
= −3*
2
− 5 = ... a
1
+ a
2
= ....
2 mar 17:33