Całki
Łukasz: Wyznacz funkcję z argumentem w górnej granicy całkowania
F(x) = −1∫x (t) dt , x∊<−1;1>
2 mar 17:13
2 mar 17:29
Marta: Artur jak do tego doszedłeś ?
2 mar 17:47
Artur z miasta Neptuna:
i podstawiasz granice całkowania
2 mar 17:49
Marta: dlaczego " + 1/2 "
2 mar 17:51
Godzio:
| | t2 | | x2 | | 1 | |
∫x−1tdt = |
| |x−1 = |
| − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Powinno być −
12
2 mar 18:07
Marta: dzięki

ale wciąż nie rozumiem skąd wam się bierze " − 1/2 " ?
2 mar 18:15
Marta: Już wiem, sorki ale mam duże braki. Dzięki wam zaczynam je nadrabiać
2 mar 20:44