?
Patryk: podaj przybliżona wartość
sin111o wiedząc ze sin11o=0,1908
2 mar 17:06
Patryk: mam wiecej podanych tych wiedzac jak sin11
2 mar 17:07
Artur z miasta Neptuna:
sin111o = sin (100o+11o) = ...
2 mar 17:31
Patryk: skad moge wziasc miare sin1000 ?
2 mar 17:32
Patryk: wzory redukcyjne już znalzlem
2 mar 17:36
pigor: .... a może np. tak :
sin111o= sin(90
o+22
o)= cos22
o=cos2*11
o= cos
211
o−sin
211
o== 1−sin
211
o−sin
211
o=
= 1−2sin
211
o=1−2*(0,1908)
2= teraz z tablic lub na 4−rodziałaniowym kalkulatorze . ...
2 mar 18:02
Patryk: dzieki
2 mar 18:11
Artur z miasta Neptuna:
pigor ... od kiedy 111
= 90 + 22

... no ładnie ładnie
2 mar 18:21
Artur z miasta Neptuna: ja nie czepiam się rozwiązania co pierwszego znaku równości
2 mar 18:21
pigor: o kurcze

! ale jaja , przepraszam − pomroczność jasna . ...:(
2 mar 18:25