Obliczyć odległość podanych punktów
on: A=(1,−2{3},{5})
B=(−3,
√3,−
√5)
prosze chociaz o wskazowke jak zrobic
5 kwi 19:10
on:
5 kwi 19:26
on:
5 kwi 19:59
Bogdan:
A = (xA, yB), B = (xB, yB)
|AB|2 = (xA − xB)2 + (yA − yB)2
5 kwi 20:16
on: no dobra ale to chbya mozna do dwoch zastosowac punktow a nie do trzech>
5 kwi 20:47
on: 
5 kwi 21:14
Bogdan:
O jakie trzy punkty chodzi?
5 kwi 21:15
Bogdan:
Jeśli mamy dwa punkty w przestrzeni 3−wymiarowej:
A(xA, yA, zA) oraz B(xB, yB, zC) to
|AB|2 = (xA − xB)2 + (yA − yB)2 + (zA − zB)2
5 kwi 21:19
Bogdan:
Choclik wkleił mi C, powinno być: A(xA, yA, zA) oraz B(xB, yB, zB)
5 kwi 21:21