równania
lily: 1.do jakiego przedziału należy równanie 6x
4−3x
3+10x
2−5x=0
2. ile rozwiązań ma równanie x
5(x−3)= x
5
2 mar 15:42
krystek: x5[(x−3)−1]=0
A jakie dokładnie jest pytanie do 1)
2 mar 15:44
lily: są odpowiedzi, że
a) <1/4; 3/4>
b) <−1/4; 1/2>
c) <−3/4; 0>
d) <−1/2; 1/4>
2 mar 15:47
krystek: To rozwiąż i zobacz !Następnym razem ,myśl co piszesz! winno być: Do którego przedziału należą
rozwiazania .
2 mar 15:54
Agniesia: trzeba rozwiązać równanie w pierwszym
2 mar 15:54
lily: wychodzi mi x(3x2+5)(2x−1) i nie wiem jak rozbić pierwszy nawias....
2 mar 15:58
Agniesia: nie da się.
2 mar 15:59
lily: no to x1= 0 x2=? x3= 1/2
2 mar 16:02
2 mar 16:03