matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie macierzowe
gruby benek:
Wyznacz X (AB)XA
T
= (AB)
T
, B
T
=2A Odp. X = (A
T
)
−1
Mnoze przez macierz odwrotna AB, a nastepnie przez odwrotna A
T
, a pozniej juz nic z tego nie wychodzi...
1 mar 23:41