matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
rafal286:
oblicz sumę i różnice wielomianów W(x)=2x
4
+3
2
−4x+5 i V(x)=5x
4
−2x
3
−x
2
+2x+1
1 mar 23:11
Mila:
W(x)+ V(x)==2x
4
+3x
2
−4x+5 + 5x
4
−2x
3
−x
2
+2x+1 = =7x
4
−2x
3
+2x
2
−2x+6 W(x)−V(x)==2x
4
+3x
2
−4x+5 −( 5x
4
−2x
3
−x
2
+2x+1) oblicz to sprawdzę.
2 mar 15:08