matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
rafal286:
funkcja y=x
2
+6x+9 zapisz w postaci kanonicznej i podaj współrzędne wierzchołka paraboli która jest wykresem tej funkcji
1 mar 23:01
Eta:
y=x
2
+6x+9 ⇒ y= (x+3)
2
W( −3,0)
1 mar 23:02