matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie do rozwiązania:) Nie wchodzić :D
Pepsi2092:
(log5)
2
+(log2)
2
+log4*log5=log5
2
+log
2
2+log2
2
*log5=log5
2
+log
2
2+2log2*log5 teraz zwijasz to ze wzoru skróconego mnożenia (a+b)
2
,czyli (log2+log5)
2
=(log10)
2
=1
2
=1
1 mar 22:07