pomocyyy
Kasiunia: mam problem i nie wiem jak mam zrobić takie zadanie:
Rzucamy sześcienną kostką do gry i monetą.Oblicz prawdopodobieństwo ,że wyrzucimy co najwyżej 2
oczka i reszkę

Pomocy i z góry dziękuje
1 mar 21:52
1 mar 21:54
Beti:
1 mar 21:55
Patronus: |Ω| = 6*2=12
|A|= 2 (jedno oczko i reszka, dwa oczka i reszka)
1 mar 21:56
Kasiunia: dziękuje z góry
1 mar 21:56
Kasiunia: Patronus: to co napisałeś jest dobrze czyli mam żle
1 mar 21:57
Beti: | | 2 | | 1 | |
masz dobrze, bo |
| = |
| po skróceniu  |
| | 12 | | 6 | |
1 mar 21:59
Kasiunia: dzieki
1 mar 22:03