kw km
Wojtek: 1kW ile to KM

? jak obliczyć
1 mar 21:48
Trivial: 1 KM to coś koło 743 W (sprawdź na wiki dokładną liczbę).
1 mar 21:52
Trivial: 1KM = 735,49875 W
1 mar 21:52
Wojtek: a czy da się to jakoś obliczyc

bo naprzykład w odwotna stronę mi się udało tzn 1KM na kW a w
ta nie mogę
1 mar 21:58
ejendi:
1kW=1kJ/s=1kNm/s
1KM=75kGm/s
1KG=1kg*9,81m/s
2=9,81Nm
1KM=75*9,81=735,75Nm/s=0,73275kNm/s
1KM=0,73275kNm=0,73275kW
| | 1 | |
1kW= |
| =1,359157322KM |
| | 0,73275 | |
1 mar 22:00
Wojtek: o właśnie o to mi chodziło dzęki
1 mar 22:01
ejendi:
do miłego
1 mar 22:06