,,
Gocha: 1Współrzędne wierzchołka paraboli będącej wykresem funkcji y=2(x−3)²−1 wynoszą ?
2 Funkcja kwadratowa ma postać iloczynową f(x)= −2(x+2)(x−4).Miejsca zerowe tej funkcji wynoszą
?
3.Zbiorem rozwiązań nierówości x²−12x+11<0 jest ?
4.Zbiorem wartości funkcji y=x²+6x−16 jest zbiór?
5.Oblicz największa i najmniejszą wartosc funkcji kwadratowej f(x)=x²−6x+8 w przedziale <−3,1>.
6.Suma kwadratu pewnej liczby i liczby o 3 od niej mnijszej jest równa 17 .Znajdz te liczby.
7.Który z prostokątów o obwodzie 20 cm ma najwieksze pole
błagam pomóżcie
1 mar 21:31