Geometria analityczna zadanie
Asia: 1.Sprawdź (bez rysowania), czy punkty o współrzędnych A=(1,−2), B=(−3,10),C=(−8,25) są
współliniowe.Polecenie wykonaj :
a) za pomocą równania prostej,
b)za pomocą własności odległości na płaszczyźnie.
1 mar 21:00
krystek: napisz prostą przechodzącą przez AiB i sprawdź czy C∊AB
odległośc C od prostej AB musi być równa 0.
1 mar 21:02
Asia: yhm.. wiesz raczej nic mi to nie mówi, jakbyś mi podał jakieś wzory na to albo naprowadził na
rozwiązanie
1 mar 21:04
1 mar 21:05
krystek: lub y=ax+b i podstawiasz wspołrzędne p A oraz pB
1 mar 21:06
Asia: a) zrobiłam ale b)


kompletnie nie czaje
1 mar 21:55