matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostokat
zadanie:
pole prostokata jest rowne 100 cm oblicz pole prostokata podobnego do niego w skali 3/5 P/100=9/25 P=36 ale dlaczego P/100 a nie 100/P
skad mam wiedziec co porownac
1 mar 19:26
Basia:
P
nowego
= s
2
*P
starego
1 mar 19:28