matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logorytm
Łukasz:
3
3
−log
3
2*log
2
√
6
log
√
6
3
Nie wiem jak to rozwiązać zero pomysłów.A i nie wiem czy widać ale całość jest to potęga tej pierwszej 3 xD Dzięki z góry
1 mar 18:46
Eta:
1
log
3
√
6
= log
3
√
6
i log
2
√
6
=
log
√
6
3
log
3
2
wykładnik tej potęgi przybierze postać : 3log
3
√
6
−log
3
√
6
= 2log
3
√
6
to: a
log
a
b
= b 3
2log
3
√
6
= (
√
6
)
2
=6
1 mar 18:57
Eta:
1 mar 19:02