Okręgi
emenems: Okręgi (x+3)2 + y2=4 i (x+1)2 + y2=9
a) są styczne wewnętrznie
b) mają 2 punkty wspólne
c) są styczne zewnętrznie
d) nie mają punktów wspólnych
Może ktos mi z tym pomoc? Proszę o wytlumaczenie dlaczego taka a nie inna odpowiedziec lub
chociaz podpowiedz w jakim dziale moge szukac podobnego zadania.
1 mar 18:21
krystek: Oblicz IS1S2I i r1+r2
1 mar 18:23
1 mar 18:24
emenems: mozna jasniej ? jak obliczyc te IS1S2I i r1+r2?
1 mar 18:38
krystek: Współrzędne środka to S1(a, b) S2=(a2,b2) i długośc odcinka −
S=(−3,0) S2=(−1,0) r1=2 r2=3
1 mar 18:41
emenems: Dziękuję

!
1 mar 18:51