awdawd
maver: Przedstaw w postaci logarytmu o podstawie 2
log16 81
1 mar 18:09
1 mar 18:14
maver: do tego tez doszedlem, ale nie wiem co dalej
1 mar 18:18
Tragos: | | 1 | |
log1681 = log2481 = |
| log281 = log24√81 = log23 |
| | 4 | |
1 mar 18:20
maniek: log
216=x x
2=16 x
2=4
2 zatem x=4
log
281=s s
2=81 s
2=9
2 zatem s=9 dalej dasz rade
1 mar 18:21
maver: a sposobm collombo ? nie mielismy takiego wzoru na lekcji
1 mar 18:21
krystek: I log216=4
1 mar 18:22
Aga1: log281≠9,bo 29≠81,
1 mar 18:31
maver: moze ktos to uporzadkowac ?
1 mar 18:40
Aga1: np. tak.
| log281 | | log234 | | 4log23 | |
| = |
| = |
| =log23. |
| log216 | | log224 | | 4log22 | |
1 mar 18:43
maver: dlaczego log 23 ? to nie jest wzor kiedy dzielimy 3/2 ?
1 mar 18:53
Aga1: Nie ma takiego wzoru
.log22=1
1 mar 18:55
maver: log
p217 = log
2289

p2= pierwiastek z 2
1 mar 19:00
Aga1: logab=loga2b2
1 mar 19:05
maver: hę ?
1 mar 19:06
maver: log2p29= log2√3
2p2=2√2
log0,250,04= log2 1/625
dobrze ?
1 mar 19:15