matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
????
OOOOOO:
Stosunek długości przekątnych rombu jest równy
√
3
. Bok rombu ma długość 10cm. Oblicz pole powierzchni rombu.
5 kwi 18:47
tim:
10 = c a x −− = −−−−− b x
√
3
x
x
√
3
2
+
2
= 100
2
2
Policz i potem oblicz z wzoru.
5 kwi 19:34