matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz :)
Martynaaa.:
OBLICZ!
5 log
5
18 − 4 log
5
2−9 log
5
3
a)
log
5
18 − log
5
3
1 mar 17:59
Eta:
log
5
18=log
5
(2*9)= log
5
2+log
5
9= log
5
2+2log
5
3 Licznik: 5(log
5
2+2log
5
3)−4log
5
2−9log
5
3=........... Mianownik : log
5
2+2log
5
3−log
5
3=.........
L
=..........
M
1 mar 18:49