prawdfo
prawdopodbienstwo: .PILNE

!
5 osób utworzyło kolejke. Jakie jest prawdopodobieństwo że Ania i Bartek zajmą 2 pierwsze
miejsca.
1 mar 16:47
1 mar 16:51
prawdopodbienstwo: .Ze zbirou cyfr (2,3,4,5,6,7) oblicz prawdopodobieństwo, ile będzie liczby większej od 64.
dzieki za poprzednie, masz moze pomysl na to? wyzej?
1 mar 17:01
baśka: moc Ω = 20 (bo jedna z tych osób może zająć kolejką na 5 sposób, a druga już tylko na 4 sposoby
⇔ 5*4=20
moc A = 2 (bo gdy Ania zajmie 1 miejsce to Bartek może zająć już tylko drugie, lub Bartek
zajmie 1, a Ania 2)
P(A)= 2/20=1/10
1 mar 17:02
prawdopodbienstwo: wynik do zadania pierwszego to 1/10?
1 mar 17:06
prawdopodbienstwo: Ze zbirou cyfr (2,3,4,5,6,7) oblicz prawdopodobieństwo, ile będzie liczby większej od 64.
1 mar 17:07
krystek: ale co ze zbioru liczb?
1 mar 17:09
krystek: baśka osoby mogą przestawiać sie w kolejce , nie ustawiamy ich na dwa miejsca.
1 mar 17:11
1 mar 17:15
nisia: Ze zbioru cyfr (2,3,4,5,6,7) losujemy jedna liczbe. oblicz prawdopodbienstwo ze wylosowana
liczba jest wieksza od 64
1 mar 17:20