wyznacz wzór funkcji liniowej
myszek: wzór funkcji liniowej której wykres przechodzi przez punkty (−2,4) (3,−6)
5 kwi 18:41
myszek: prosta przechodzi przez sam środeczek
5 kwi 18:54
myszek: please
5 kwi 19:53
kaz: y=ax+b
4=−2a+b
−6=3a+b
wyznacz z układu 2 ostatnich równań niewiadome
5 kwi 19:56
Bogdan:
Bez układu równań.
y − y
1 = a(x − x
1) lub y − y
2 = a(x − x
2)
| | −6 − 4 | | −10 | |
a = |
| = |
| = −2
|
| | 3 − (−2) | | 5 | |
y − 4 = −2(x + 2) => y = −2x − 4 + 4 => y = −2x
5 kwi 20:22
myszek: serdecznie dziękuję, zachciało mi się szkoły na stare lata to teraz mam
5 kwi 20:29
Bogdan:
Gratuluję śmiałej decyzji i życzę pomyślnego ukończenia szkoły.
Pozdrawiam
5 kwi 20:41