Rozwiąż układ równań:
justynka;-D: Rozwiąż układ równań:
| p | |
| (x+2000)+x+2000=8400 |
| 100 | |
Czy mógłby ktos to rozwiązac

będe wdzieczna
1 mar 15:43
justynka;-D: ktos to rozwiąze to proszę
1 mar 16:00
ICSP: | | p | |
zastosuj t = |
| i jedziesz :0 |
| | 100 | |
odp :
x = 100 v x = 6000
p = 300 v p = 5
1 mar 16:07
justynka;-D: a mozesz to wszstko napisac jak to rozwiązałes prosze bo jestem zielona z matmy
1 mar 16:11
ICSP: a ja z polskiego ale jakoś udało mi się zdać maturę.
To jest na prawdę prosty układ równań :
t*x = 300
(t+1)(x+ 2000) = 8400
| | 300 | |
( |
| + 1)(x + 2000) = 8400 |
| | x | |
(300+x)(x+2000) = 8400x
x
2 − 6100x + 600000 = 0
na oko widać że
x = 100 oraz x = 6000 (jeżeli nie widzisz musisz liczyć deltą

teraz tylko obliczyć t z pierwszego równania i wstawić to podstawienia. Trochę własnej
inicjatywy
1 mar 16:15
justynka;-D: dobra dzięki
1 mar 16:17