matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz prawdopodobieństwo
GOO:
Z talii 24 kart losujemy 6 kart, obliczyć prawdopodobieństwo, że będą to 3 asy, 1 król i 2 damy. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to rozwiązać
1 mar 11:41
Aga1:
24
6
IΩI=
=
4
3
4
1
4
2
IAI=
*
*
=
IAI
P(A)=
=
IΩI
1 mar 15:12