matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosił bym o rozpisanie szczegółowe
Dawid:
(3x)
2
+(4x)
2
=100 wiem że x wynosi 2 lecz nie wiem jak to obliczyć
29 lut 22:33
Saizou:
9x
2
+16x
2
=100 25x
2
=100 x
2
=4 IxI=2 x=2 lub x=−2
29 lut 22:34
Dawid:
jesteś zaje... dzięki wielkie
29 lut 22:35