matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria zakres rozszerzony
Bastian:
Witam, mam problem z następującym zadaniem Wyrażenie W= cosα/1+sinα + 1+sinα/cosα sprowadz do najprostszej postaci, a następnie oblicz wartość W
−2
dla kąta ostrego α takiego, że tgα=2 Proszę o pomoc
29 lut 22:19
krystek:
cos
x
+(1+sinx)
2
=..
(1+sinx)cosx
29 lut 22:21
Bastian:
Dokładniej nie rozumien tego :
2+2sinα
2
po skróceniu wynosi :
(1+sinα)cosα
cosα
Dlaczego
29 lut 22:27
Mila:
2 *(1+sinα)
(1+sinα) *cosα
29 lut 22:31