pomocy
słabeusz : Naszkicuj wykres funkcji y+f(x) gdy a) f(x)=(2x+1)/ x−1 , y=g(x) gdy g(x)= −3x/ x+2 pomocy !
jakie są wektory przesunięcia itd ?
29 lut 21:23
Jolanta: | | (x−1)*2+3 | | 2(x−1) | | 3 | | 3 | |
f(x)= |
| = |
| + |
| =2+ |
| |
| | x−1 | | x−1 | | x−1 | | x−1 | |
rysujesz asymptody x=1 y=3
| | 3 | |
robisz wykres f(x)= |
| podstawiasz x liczysz y |
| | x | |
29 lut 21:35
Aga1: | 2x+1 | | 2(x−1)+3 | | 3 | |
| = |
| = |
| +2 Wektor przesunięcia [1,2] |
| x−1 | | x−1 | | x−1 | |
| −3x | | −3(x+2)+6 | | 6 | |
| = |
| = |
| −3 wektor przesunięcia [2,−3] |
| x+2 | | x+2 | | x−2 | |
29 lut 21:41
Jolanta:

wektor przesuniecia [1,3]
29 lut 21:52
Jolanta: no nie najpierw 2 napisałam a potem 3 a tak mi cieżko rysowac

oczywiscie ,że asymptoda y=2
29 lut 21:54
słabeusz : dziena dziena <3
29 lut 23:07