Trudne..
irek: witam mam kilka zadan niemoge ich ogarnac pomoze moze ktos pomoze

1.Jeśli promień koła zwiększymy o 40%, to pole koła zwiekszy sie o

2. Maksymalny przedział, w którym funkcja kwadratowa/(x) = 2{x − \){x + 5) jest malejąca, to?
3.Wykres funkcji liniowej/(x) = 3x − |a + 2| przecina oś OY powyżej punktu o współrzędnych (0,
−1) wtedy i tylko wtedy, gdy?
29 lut 20:50
irek: pomoże ktoś?
29 lut 21:43
Eta:
1/ P1(koła) =πr2
P2= π*(1,4r)2= 1,96πr2 czyli zwiększyło się o 96%
29 lut 21:47
BLAZEJ_505: r− promień okręgu
p=πr2
1,40r− promień po zwiększeniu o 40%
p=π*(1,4r)2=π1,96r2
1,96−1=0,96*100%=96%
29 lut 21:49
BLAZEJ_505: −1=3*0−Ia+2I
−1=−Ia+2I
Ia+2I=1
a+2=1 lub a+2=−1
a=−1 lub a=1
ale nie obiecuję że to jest dobrze rozwiązane
29 lut 21:52
irek: błazej ale do którego to jest?
29 lut 22:41
Saizou: a gdzie masz wartość bezwzględną
29 lut 22:44
irek: 3
29 lut 22:47
pigor: 3) −|a+2|>−1 /*(−1) ⇔ |a+2|<1 ⇔ −1<a+2<1 ⇔ −3<a<−1 ⇔
a∊(−3;−1) . ...
1 mar 00:09
pigor: a w 2) co tam jest w pierwszym nawiasie
1 mar 00:10
irek: f(x)=2(x−1)(x+5)
1 mar 16:23