Proszę o szybką pomoc !
anabanana: Rozwiąż równanie
x4+ 8x= 6x3 + 48
rozwiąż nierówność:
x3 − 3x2+2x≥ 0
29 lut 20:11
ICSP: x4 − 6x3 + 8x − 48 = 0
x3(x−6) + 8(x−6) = 0
(x+2)(x2−2x+4)(x−6) = 0
x = −2 v x = 6
drugie najpierw rozłóż na czynniki a później narysuje wykres i podaj odp.
29 lut 20:14
anabanana: a czy w 2 mogę zrobić tak :
x(x2 −3x +2) > 0
licze delte, pierwiastki wychodzi :
x[(x−1)(x+2)]>0
wiec x = 0 x= 1 x=−2
29 lut 20:17
ICSP: to nierówność nie równanie.
Narysuj przybliżony wykres funkcji i odczytaj z niego co ci trzeba
29 lut 20:19
anabanana: jak mam narysować ten wykres boze drogi co to za gówienko ta funkcja
29 lut 20:25
29 lut 20:28
anabanana: gardzę nią

a Tobie bardzo dziękuję za pomoc MÓZGU <3
29 lut 20:33
anabanana: a skąd w 1 zadaniu sie wzięło nagle (x+2)(x2 −2x+4)(x−6)=0 ?
29 lut 20:40
ICSP: x2(x−6) + 8(x−6)
co się stanie jak wyciągniesz (x−6) przed nawias?
29 lut 20:41
anabanana: dla mnie stanie się juz w mega przekształconej postaci xD : (x−6)(x
3+ 2
3) czyli (x−6)(x+2)
3
xD
NIE ZALICZĘ JUTRO TEGO GÓWIENKA

/
29 lut 20:44
anabanana: + proszę pomóż mi także rozłożyć tamto coś na czynniki bo na prawdę nie wiem jak to bedzie
wyglądało
29 lut 20:49
ICSP: yyy
x3 + 23 ≠ (x+2)3
x3 + 23 = (x+2)(x2−2x+4) ze wzoru " a3 + b3 = (a+b)(a2−ab + b2)
29 lut 20:50