matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz odchylenie standardowe
Kossil:
Oblicz odchylenie standardowe danych 2,7,8,20 pewnej zmiennej
29 lut 19:58
Mila:
2+7+8+20
x
śr
=
4
2
2
+7
2
+8
2
+20
2
δ
2
=
−(x
śr
)
2
4
δ=
√
δ
2
29 lut 22:59