Zapisz w notacji wykładniczej
lubiesardynki: Jak zapisać liczę 0,0013631395247933884297520661157 w notacji wykładniczej?
Bardzo proszę o pomoc.
29 lut 19:53
konrad: 1,3631395247933884297520661157*10−3
29 lut 19:56
lubiesardynki: czy to będzie 1,363139524−03?
29 lut 19:56
lubiesardynki: tylko chce to trochę skrócić, tak do trzech miejsc po przecinku
29 lut 19:57
konrad: 1,363*10−3
29 lut 19:58
lubiesardynki: dzięki konrad, dobrze że tu zawsze mogę liczyć na pomoc
29 lut 20:00
Jolanta: w notacji wykładniczej używasz cyfr od 1 do 9 i mnozysz je przez 10 n
np 20000=2*10000=2*104
0,1=1*0,1=1*10−1
0,0003=3*0,0001=3*10−4
a masz w zadaniu powiedziane,zeby skracać ?Jeśli nie to nie skracaj
29 lut 20:02