matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Marta:
Objętość sześcianu jest równa 2
√
2
. Pole powierzchni tego sześcianu wynosi ?
29 lut 19:18
ICSP:
V = a
3
P = 6a
2
1. Wylicz a ze wzoru na objętość 2. Wstaw a d wzoru na pole Odp. P = 12
29 lut 19:19