matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz szósty wyraz tego ciągu
kina:
1
Dany jest ciąg geom. w którym a
1
=128 q=−
. Oblicz szósty wyraz tego ciągu.
2
1
a
6
= 128*(−
)
5
2
128
1
a
6
=
*(−
)
1
64
a
6
= − 2 Czy to jest rozwiązane prawidłowo?
29 lut 19:12
Krzysiek:
2
5
=32
29 lut 19:16
Jolanta:
128
a
6
=−
32
29 lut 19:36
kina:
ups, dziękuję
29 lut 19:52