matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Ania:
Oblicz: a)
5
√
(−2)
1
0
proszę o pomoc i wytłumaczenie
29 lut 19:09
Jolanta:
Aniu nie ma co tłumaczyć wzory trzeba umieć
5
√
a
=a
1/5
{a
n
)
m
=a
n*m
5
√
−2
10
={(−2)
10
)
1/5
=(−2)
10*1/5
=(−2)
2
=4
29 lut 19:50