Pilna pomoc.
Milcia002: 25x(x−1)2 +9(x+2)2=0
29 lut 19:02
ICSP: 25x(x
2 − 2x + 1)+ 9(x
2 + 4x + 4) = 0
25x
3 − 50x
2 + 25x + 9x
2 + 36x + 36 = 0
25x
3 − 41x
2 + 61x + 36 = 0
teraz wzory Cardano
29 lut 19:14
Milcia002: ok, dzięki. A możesz mi powiedzieć co to za wzory? Bo niestety nie wiem o co chodzi
29 lut 19:15
ICSP: Wzory Cardano są wzorami na pierwiastki wielomianu stopnia III. Wyższa matematyka
29 lut 19:16
Milcia002: dzięki xd Zdziwiłam się bo jestem na podstawie. I nawet o tym nie słyszałam xd Ale dzięki
29 lut 19:17
Eta:
29 lut 19:18
ICSP: pewnie źle przykład przepisałaś

Stawiam ze bez tego x po 25.
29 lut 19:18
ICSP: 
dla naszej kochanej
Ety
Dziękuję jeszcze raz za pomoc z tymi zadaniami
29 lut 19:18
Eta:
ICSP 
nie rób dziewczynie mętlika w głowie
29 lut 19:19
Milcia002: Bardzo możliwe, ale dziękuje za pomoc
29 lut 19:20
ICSP: Ja przecież tylko powiedziałem jak w najprostszy sposób rozwiązać zadanie
29 lut 19:20
Eta:
Pewnie miało być:
25(x−1)2 − 9(x+2)2=0
29 lut 19:21
Milcia002: Dobra, z tym to chyba sobie poradzę
29 lut 19:23
ICSP: mówiłem że tak miało być
29 lut 19:24