matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
olia:
1
Liczy a,b,c tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny. Ile wynosi c, jeżeli a=
i
2
1
b=
3
29 lut 18:45
Eta:
2b=a+c ⇒ c= 2b−a=.........
29 lut 18:49
olia:
1
Wychodzi c=
to dobrze?
6
29 lut 18:59
Eta:
ok
29 lut 19:05
olia:
Dziękuję
29 lut 19:07