matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
kakar:
największą wartość funkcji f(x)= −3x
2
+bx+c osiąga dla argumentu x= −2 i jest nią liczba 12. Wyznacz parametry b oraz c
29 lut 18:18
Aga1:
q=12, p=−2 f(x)=−3(x+2)
2
+12 dokończ przekształcając do postaci ogólnej.
29 lut 18:19