matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic??
kkkkkkkkkkkk:
Wyznacz wartosc pozostalych funkcji trygonometrycznych kata ostrego: a) cosα=
7
25
b)sinα=
8
17
c) tgα=
√
6
d) tgα= 2
√
2
29 lut 18:03
kkkkkkkkkkkk:
pomocy
29 lut 18:07
kina:
https://matematykaszkolna.pl/strona/450.html
skorzystaj z tych wzorów. Dwa pierwsze jedynki trygonometrycznej ( podstaw), dwa ostatnie ze wzoru ostatniego.
29 lut 18:11