matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę pomocy :)
Demar:
0.5
6x−x
2
+2.5
=16
√
2
29 lut 17:04
M:
12 lut 06:21
Bo_ra:
(2
−1
){6x−x
2
+2,5)=2
4
*2
1/2
2
x
2
−6x−2,5
=2
9/2
5
9
x
2
−6x−
=
2
2
2x
2
−12x−5=9 2x
2
−12x−14=0 / : 2 x
2
−6x−7=0 Δ=36+28=64
√
Δ
=8
6−8
x
1
=
=−1
2
6+8
x
2
=
=7
2
12 lut 11:08