matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
NASTKA:
1
Wyznacz maksymalny przedział, w ktorym funkcja kwadratowa f(x)= −
(x−1)
2
+4 jest rosnaca
2
29 lut 16:45
asdf:
funkcja kanoniczna: y = a(x − p)
2
+ q
1
y = −
(x − 1)
2
+ 4
2
1
a = −
⇒ a < 0 (ramiona w dół)
2
p = 1 rosnąca od (−
∞
;1>
O to chodzi?
29 lut 16:58
NASTKA:
tak dokładnie o to. Wynik jest dobry dzieki
29 lut 17:03
asdf:
prosze bardzo
29 lut 17:03