matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wadawdawd
maver:
Oblicz
√
a * b
2
c
jeżeli log
3
a=5, log
2
1/8=b, log
c
9=4 Czy wyjdzie 4
√
6
Kolejne zadanie Liczba a spełnia równanie log
2
1/9=−2a, a liczba b spełnia równanie log
2
4/3 = 2 −b. Uzasadnij, że liczby a i b są równe
29 lut 16:32
maver:
29 lut 16:44
maver:
29 lut 17:03
maver:
29 lut 17:30