matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kliku:
x
2
+x>0 x(x+1)>0 x=0 x=−1 czyli x ∊(−1,0) dobrze?
29 lut 12:49
Otola:
Źle
29 lut 12:53
Jolanta:
x(x+1)=0 x=0 x=−1 to miejsca zerowe a=1czyli parabola ma ramiona w górę x
2
+x>0 suma dwóch przedziałów
29 lut 13:16