matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkąta
Serduszko:
Oblicz pole trójkąta równoramiennego o kącie między ramionami 120
o
i ramieniu długości 24
29 lut 11:24
asdf:
h
= sin30
o
24
h
1
=
24
2
h = 12
x
cos30
o
=
24
√
3
x
=
2
24
x = 12
√
3
2x = a
a * h
P =
2
24
√
3
* 12
P =
2
P = ....
j
2
29 lut 11:39
Serduszko:
dziękuję
29 lut 11:52