.
buhaj: Środek okregu lezy na prostej x=1 Napisz równanie tego okręgu jeżeli wiadomo ze każda prosta
| | 1 | |
y= |
| x+b dla b∊−6;9 ma z tym okrgiem jeden pkt wspólny. |
| | 2 | |
udało mi sie jedynie wyliczyć promień r=3
√3
co dalej
28 lut 23:46
krystek: S=(1,y) x−2y−b=0
I odległośc prostej od okręgu =r
28 lut 23:50
buhaj: znowu ratujesz mi tyłek

dziękować dziękować
28 lut 23:52
Eta:
S(1, 2 ) r= 3√5
o: ...........
28 lut 23:56
Eta:
| | 1 | | 3 | | 1 | |
S(1,y) S(1, |
| x+ |
| ) r= |
| |AB| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
|AB| −−− odległość między prostymi równoległymi k i l
Powodzenia
29 lut 00:09